Culinair genieten ten noorden van Antwerpen bij  Restaurant Maurice
Het uitstapje naar Brasschaat waard: restaurant Maurice is een hidden gem, al is Gault Millau mee. Het restaurant kreeg dit jaar een notering van 13,5 en dat is helemaal terecht. Chef Karl Ave en gastvrouw Kaatje zijn de bescheidenheid zelve, en laten de smaken op het bord spreken.

Mijn gezelschap en ik zijn in for a treat met een heerlijk seizoensgebonden vijfgangenmenu, al wordt de toon alvast gezet met heerlijke hapjes: falafel met amba, zandkoekje met gruyère en espuma van tom kha kai met aubergine en cashewnoten. Erg verrassende, wereldse smaken! Ik ontwaar ook een grote (gedeelde!) voorliefde voor Japanse smaken van chef Karl in het eerste voorgerecht: sint-jakobsnoot uit Dieppe met daikon en ponzu, prachtig gerecht en overheerlijk! We worden verder verwend met kreeft met Japanse andoorn (crosnes) en Albufera-saus. Ook complimenten voor de wijnpairings van Kaatje, waarvan ik slechts nipjes doe, als chauffeur-van-dienst. Dat Karl zijn klassiekers kent, ontwaar ik in de 2 volgende gerechten: zeetong met zuurkool en mosterd en polderhaas met krulkool en Poivres des dames. Dat stukje polderhaas is ook zeer royaal. Voor het dessert komt de chef dan weer uit totaal onverwachte hoek met pompoenchutney met pompoenpittenijs, pistache en chicorei, WOW!

Je merkt het, dit was pure verwennerij, zet het maar op je lijstje voor 2025, want dikke aanrader.
Bedankt aan Karl en Kaatje voor deze uitnodiging, het was een zeer memorabele lunch!

Praktische info

Website: https://www.restaurantmaurice.be/nl

Rating:

Prijsklasse:

Adres: Bredabaan 662 2930 Brasschaat

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.