Guldenvliesstraat 60, hier wordt Antwerpse horecageschiedenis geschreven!
Na de startplek van @veranda_antwerp en enkele jaren het legendarische Sail & Anchor gehuisd te hebben, strijkt @chef_kubulewski er neer met @soixante.antwerp. Met genoeg herinneringen aan wat er was, maar met ook genoeg subtiele ingrepen in het interieur om zich de plek helemaal eigen te maken, belooft Soixante een nieuwe klassieker in Antwerpen te worden. Er is een vast menu (zo heb ik het liefst!) met 7 gangen, waarvan je zelf kan kiezen welke 5, 6 of 7 gerechten je wil proeven, fijn! Of er is ook nog een kleine oester-upgrade mogelijk voor bij het aperitief. Gerechten worden vaak aan tafel gebracht door @chef_kubulewski, aangepaste wijnen volgen ietwat haperend (al was dat een klein misverstand). Na aan te geven dat ik niet zo’n fan ben van natuurwijnen, wordt terstond een klassiekere fles opengetrokken voor mij 🥳. De gerechten smaken goed, ik word echt geraakt door @chef_kubulewski’s ode aan zijn Poolse roots met een stukje knolselder met zure opgelegde peer en crosnes, wauw! Een tweede voltreffer is de fantastische chocoladetaart met gezouten karamel en botermelkijs, nu al het dessert van het jaar voor mij! Je merkt het, Soixante is de perfecte opvolger van de culinaire grootheden die deze plek vooraf gingen!

Praktische info

Website: https://www.soixanteantwerp.be/

Rating:

Prijsklasse:

Adres: Guldenvliesstraat 60 2600 Berchem (Zurenborg)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.