Ein-de-lijk eens langsgeweest bij Yamayu Santatsu op de Ossenmarkt, de Japanse izakaya die daar al sinds 1988 is.
Hun specialiteit is sushi, maar toch staat er ook nog iets heel bijzonder op het menu, waarvoor @asian_supper_in_antwerp en ik specifiek kwamen: ‘yosenabe’, Japanse hotpot met vis op basis van dashi. Het is een echte beleving, maar je doet het toch vooral voor die diepe, intense umamismaak 💥, zo’n bommetje 🤤. Als je een menu’tje neemt, krijg je ook nog enkele hapjes op voorhand en een ijsje achteraf. Deze komt in mijn mapje met meest fantastische culinaire ervaringen! En ik ga zeker nog eens terug, want ze hebben ook mooie lunchdeals en ze staan ook bekend voor hun goede sushi.
Na 36 jaar is Yamayu Santatsu ondertussen gesloten, de eigenaars gingen op pensioen en keerden terug naar Japan. Ik laat dit bericht staan als ode aan dit iconisch restaurant dat jarenlang in Antwerpen was. Arigato Gozaimas!