Vréé goed gegeten bij Klee!
‘Klein maar fijn’ is een gezegde dat uitgevonden is voor restaurants zoals Klee. Leuk minimalistisch interieur, persoonlijk contact met chef & sommelier en een korte maar goed uitgekiende kaart (lees: ik wil alles proeven). Alles in huis dus om er een heerlijke avond van te maken!
Dat doen we met brood van Bloemberen, een halve artisjok met aïoli (leuk detail: eens de blaadjes op zijn, gaat de artisjok terug naar de keuken en wordt de bodem vakkundig versneden en opnieuw gepresenteerd op een schoon taloorke – zó tof!), een bordje sashimi van makreel en zeebaars (mét blaadje shiso bij — ’t zit ‘m in de details), een heerlijk minimalistisch bordje gele biet in citrus beurre blanc, suggestie-mosseltjes met gebakken ui (verrassend!), ge-wel-dige tarte tatin met geitenkaas Aurélie van Karditsel en goed aangemaakte sla, en tot slot een zalig bordje ‘karnemelkstovers’ met prei, eigeel, veel boter en de juicy-ste handgepelde grijze garnalen. Wauw!
Klee schakelt binnenkort over naar een vast chefmenu — en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Zo kan ik snel nog eens terug met mijn ‘ik-wil-alles-proeven-itis’ 😏.












