Vréé goed gegeten bij Klee!
‘Klein maar fijn’ is een gezegde dat uitgevonden is voor restaurants zoals Klee. Leuk minimalistisch interieur, persoonlijk contact met chef & sommelier en een korte maar goed uitgekiende kaart (lees: ik wil alles proeven). Alles in huis dus om er een heerlijke avond van te maken!
Dat doen we met brood van Bloemberen, een halve artisjok met aïoli (leuk detail: eens de blaadjes op zijn, gaat de artisjok terug naar de keuken en wordt de bodem vakkundig versneden en opnieuw gepresenteerd op een schoon taloorke – zó tof!), een bordje sashimi van makreel en zeebaars (mét blaadje shiso bij — ’t zit ‘m in de details), een heerlijk minimalistisch bordje gele biet in citrus beurre blanc, suggestie-mosseltjes met gebakken ui (verrassend!), ge-wel-dige tarte tatin met geitenkaas Aurélie van Karditsel en goed aangemaakte sla, en tot slot een zalig bordje ‘karnemelkstovers’ met prei, eigeel, veel boter en de juicy-ste handgepelde grijze garnalen. Wauw!
Klee schakelt binnenkort over naar een vast chefmenu — en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Zo kan ik snel nog eens terug met mijn ‘ik-wil-alles-proeven-itis’ 😏.

Praktische info

Website: https://klee-antwerp.be/

Rating:

Prijsklasse:

Adres: Kipdorp 3 2000 Antwerpen (Centrum)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij restaurantwerpen.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.