Compleet van mijn zomersandalen geblazen bij @arrikiiati!

Het stond al lang op mijn bucketlist en ik at al lekker bij hun gezellige zaak ernaast @cannolo_antwerp, maar ik moest nog eens gaan voor ‘the full experience’ bij Arrikiiati. Op een zonnige maandagavond was het zover (zó handig toch he, mijn lijstje ‘open op maandag’, ik gebruik het zelf ook regelmatig 😅). Giorgio is de Siciliaanse chef, zijn Franse vrouw Delhpine zorgt voor heerlijke wijn- en bierpairings. Ze brengen creatieve Siliciaanse bereidingen met een fine dining kantje, maar vooral in een gezellige, onbezonnen sfeer, zalige combinatie! Je eet een vast menu in 4 gangen, al zijn het er ‘in’t echt’ veel meer, de antipasti bestonden al uit 7 verschillende bereidingen (!). Toch is het allemaal mooi gebalanceerd en niet te copieus, zodat je niet met een overvol maar wel heerlijk voldaan gevoel buitenstapt. Nog even naar de gerechten, we aten o.a. een hartige cannolo (zalig!), sferische olijven (ook zalig!), bereidingen met venkel, gele courgette, komkommer, gevulde courgettebloem, homemade zuurdesembrood met een geweldig boterke erbij, homemade pasta, gegrilde puntpaprika met rijst en rundsvlees, Siciliaanse meloen en uiteraard ook nog een zoete cannolo. Wat.een.verwennerij! De volgende keer ga ik voor de volle drankenpairing, want er komt zeker en vast (snel!) een volgende keer. Een avond met een gouden randje, grazie Giorgio & Delphine 🙌🙏

Keywords: #Italiaans #Siciliaans #Antwerpencentrum #openopmaandag #diner #brunch #menu #natuurwijnen 

Praktische info

Website: https://www.arrikiiati.com/

Rating:

Prijsklasse:

Adres: Kommekensstraat 22 2000 Antwerpen (Centrum)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.