New in town: @vis_van_a! 🐟🅰️
Na enkele maanden geleden @wildn_antwerpen geopend te hebben, is chef @bartdepooter hier alweer met een nieuw project: Vis van A! En wat voor één! Jawel, een visrestaurant en -winkel op’t Eilandje aan Hangar 26-27, met fantastisch panoramisch zicht op de Schelde.
Er valt echt zoveel over te vertellen! Je kan er terecht voor ontbijt (jawel!), brunch, lunch en diner met heel veel verschillende formules: barfood met o.a. ‘oesters inspired by cocktails’, sushi, zeevruchtenplateau’s, dry aged fish, verschillende kreeftbereidingen (ik heb me laten vertellen om zeker die van de Josper eens te proeven), ‘catch of the day’ en dan ook nog enkele menu-opties. Plenty of fish in the sea! – die trouwens rechtstreeks op de visveiling aangekocht wordt en duurzaam gevangen is.
Ook over het interieur moet een woordje gezegd worden, want dat is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend! In verschillende hoekjes ontdek je verschillende sferen en elementen: tafels gemaakt van gerecycleerd plastiek afval uit de oceaan, driftwood, de ‘coral reef bar’ met decoratie-elementen van @steenenbeen, een grote houten walvisskelet, een grote open keuken, de ‘jellyfish room’ en een toilet ‘deep under the sea’. Werkelijk knap!
Ik mocht proeven* van verschillende bereidingen: coquilles met bloedappelsien en ponzu, een mocktail met oester, garnalenbrood en -bouillon, kreeft met vadouvan en gegrilde makreel met verschillende smakelijke bijgerechten, en enkele desserts.
En dan is er nóg zoveel om te proeven, will go back soon! Veel succes aan Bart De Pooter en zijn hele team (dat trouwens grotendeels van De Pastorale komt).
*Ik was uitgenodigd voor de persvoorstelling en -lunch.

Praktische info

Website: https://vis-van-a.be/

Rating:

Prijsklasse:

Adres: Rijnkaai 100 2000 Antwerpen ('t Eilandje)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.